Dobro došli na moju stranicu namenjenu onlajn treninzima!

Ja sam Maja Vučković, doktor medicine, akreditovani psihoterapeut i lajf kouč. Iza sebe imam godine radnog staža u psihoterapeutskoj i lekarskoj praksi, u marketingu i prodaji, u edukacijama i treninzima.

Godinama se moj život odvijao na relaciji Niš-Beograd, a od skoro živim i u Kijevu. Na sreću, zahvaljujući tehnologiji, uprkos nestalnom mestu boravka, mogu da imam stalne klijente: radim uglavnom onlajn, preko bilo koje aplikacije sa opcijom video-poziva.

Osnivač sam i predsednik udruženja „Life Leaf“ koje se bavi psihološkom pomoći ljudima sa smanjenim učešćem u socijalnom životu, zbog bolesti, invaliditeta i slično.

Maja Vučković

Zahvaljujući višegodišnjem radu u okviru tima za edukaciju budućih psihoterapeuta i lajf koučeva, otkrila sam još jednu aktivnost u kojoj uživam – predavanja! U držanju edukacija i radionica leži moja strast. Ona je potkrepljena i time što ljudi vole da slušaju moja predavanja; time što je sve više onih koji žele da rade na ličnom razvoju i treba im pomoć stručnog lica, i na kraju, ja od toga mogu da živim.

Šta god da sam u životu učila, kojim poslom da sam se bavila, upoznavala različite ljude, bavila se različitim formama društveno-korisnih aktivnosti, sve je imalo uticaja na moj životni put i ono što sam ja sada. Bukvalno sve! Ništa od znanja koje sam stekla tokom formalnog obrazovanja, i ništa od onoga što sam učila na kursevima, treninzima u sklopu neformalnog obrazovanja – nije se ’bacilo’! Uspela sam da sve to spojim i od toga sačinim svoj aktuelni posao u kome uživam.

E, sada sam se ja potrudila da nema veze ni sa geografijom, pa čak ni sa finansijama! Minimalni tehnički uslovi koje danas skoro svako može da obezbedi (internet i laptop ili telefon) i možete krenuti sa učenjem!

Zašto sam se odlučila za onlajn treninge?

Rekoh, jedan od razloga je taj da nezavisno od geografskih uslova, edukacije i kurseve učinim dostupnim svakome. Drugo, nakon što sam godinama držala razne edukacije u malim grupama u različitim gradovima, u različito vreme, pa onda organizovala nadoknade, trudila se da uklopim termine kako bi što više učesnika moglo da prisustvuje edukaciji u određeno vreme, shvatila sam da moram pronaći način kako da sve to prevaziđem. I voila!

Onlajn edukacije i radionice su savršeno rešenje!

Sa onlajn radionicama svi ovi problemi su otklonjeni:

  • Ako na dan kad je zakazano predavanje, imate primamljivu ponudu za druženje sa prijateljima, ok – ne morate propustiti ništa od toga! Vaša lekcija vas čeka onda kad ste odmorni, raspoloženi, kad imate mir i koncentraciju da je pogledate.
  • Ako vas nešto posebno interesuje, možete više puta da gledate lekciju, vraćate, postavljate pitanja u grupi i direktno kada se vidimo preko zoom-a.
  • Nemate problem sa prevozom, parkingom, sa izborom garderobe za odlazak na edukaciju; možete se udobno smestiti i uživati gledajući predavanje ili učestvovati u radu grupe.

Ništa ne gubite na ovaj način: imaćete dovoljno interakcije i sa predavačem i sa ostalim polaznicima. Moći ćete da vežbate, radite testove, uvek ćete moći da pitate šta nije jasno i tražiti pojašnjenje.

Dugo mi je trebalo da se osmelim i krenem sa ovakvim radionicama. I ja sam imala iste sumnje koje verujem da i vas muče: koliko je ovaj način rada efikasan.

A onda je došla pandemija kovida i ja sam rešila da pomognem onima koji nemaju uslova za individualnu psihoterapiju, a potrebna im je. Krenula sam da organizujem besplatne iskustveno-edukativne radionice preko ZOOM-a. U početku je naziv bio „Bez frustracije povodom izolacije“. Nakon što je ukinut policijski čas i stroge mere izolacije, učesnici su izrazili želju da nastavimo sa radionicama, jer im je rad u grupi odgovarao, a teme koje smo obrađivali bile su im jako korisne. Zato sam nastavila sa radionicama, ali sada pod nazivom „Bez frustracije posle izolacije“.

Kako sam i sama pohađala neke onlajn edukacije, i uz to dugo držim onlajn individualne psihoterapijske i koučing sesije, definitivno sam odlučila da krenem sa ovakvim radom.

Radionice i kursevi koje ovde možete videti, nastali su kao sinteza onoga što sam učila i sa čime sam radila u praksi. Trudila sam se da izbalansiram teoriju, primere iz prakse, vežbe i sve ono što mislim da je vama zanimljivo i korisno.

Nije lako napraviti kurs za svakoga! Zato sam se fokusirala na ljude koji žele da uče i da se trude kako bi bili bolji prema sebi i drugima.Možda je najkraće izrečena ideja ovih kurseva:

Naučite kako da budete bolji za sebe i ljude do kojih vam je stalo!

Ako se prepoznajete u ovome što ste pročitali, onda odaberite neki od kurseva za koji mislite da bi vam pomogao da unapredite sebe.

Šta god da odaberete, nećete se pokajati. Ako ne možete da se odlučite, slobodno pošaljite poruku, ja ću vam se u najkraćem roku javiti da vam objasnim, usmerim vas, predložim, preporučim.

Ali nemojte gubiti vreme čekajući da se stvari reše same od sebe. To se neće desiti. Nemojte se zamajavati samo pozitivnim mišljenjem, afirmacijama, vizuelizacijama i koječime još! Bez odluke i prave akcije, nećete se maknuti s mesta.

A odluka i akcija nikad nisu bile bliže i jednostavnije.
Prijavite se na kurs